Bronkhorst

Waterstof Productie, Opslag en Gebruik

Flow Meters & Flow Controllers in de wereld van Waterstof

Naast de productie van duurzame energie is de constante beschikbaarheid van energie en de afstemming van vraag en aanbod een veelbesproken onderwerp. In al deze gevallen is opslag nodig in een fossielvrij energiesysteem. De betekenis van waterstof als energiedrager tijdens deze transformatieve fase kan niet genoeg worden benadrukt. Op dit moment trekt groene waterstof ongekende aandacht.

Ons assortiment flow meters en flow controllers vindt veelzijdige toepassing binnen talloze waterstoftoepassingen. Dit omvat directe waterstof flow en druk meting en regeling, evenals in het bredere spectrum van systemen en processen die verband houden met waterstof. Deze toepassingen vereisen betrouwbaarheid, veiligheid, precisie en gebruiksvriendelijkheid over een divers scala aan flow capaciteiten.
 

Waterstof brochure Vraag advies
Flow in Waterstof productie processen

Waterstofproductie

Op het gebied van groene waterstofproductie leidt de vergroting van de capaciteit van electrolyzers tot grotere stacks. Als gevolg daarvan ontstaat de vraag naar waterstof flow meting met minimale drukval en lijndrukken tot 30 bar. Dit gaat gepaard met strenge veiligheidsnormen en een hoge mate van nauwkeurigheid.

Hoe kunt u profiteren van flow meters in waterstofproductie?

 

Waterstof opslag & distributie

Er zijn veel manieren om waterstof op te slaan, waarbij wordt geprofiteerd van de hoge energiedichtheid ondanks het lichte gewicht ervan (ongeveer 1/12e van dat van lucht). Efficiënte opslag en distributie vereisen compressie of omzetting om de energiedichtheid per volume te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn vloeistofvorming, compressie, vloeibare dragers (ammoniak, ethanol), vloeibare organische dragers (LOHC's) en metaalhydriden.

Bronkhorst is actief betrokken bij projecten voor effectieve binding van waterstofdragers en de daaropvolgende afgifte na transport. Dit omvat onderzoeksprojecten om goedkope, stabiele en zeer effectieve katalysatoren te ontwikkelen met minimaal gebruik van zeldzame aardmetalen.

Hoe kunt u profiteren van flow meters in waterstof opslag & distributie applicaties?

 

Gebruik van Waterstof in Toepassingen

In de overgang naar duurzame energie heeft het gebruik van waterstof significante stappen gezet, met name in de productie van groene waterstof. Twee belangrijke toepassingen vallen op: de directe verbranding van waterstof, zowel in zijn pure vorm als gemengd met aardgas, en elektriciteitsopwekking via brandstofcellen via katalytische reacties.

Een opvallende trend is de aanpassing van industriële ovenbranders om waterstof of waterstof-gasmengsels te accommoderen, met als doel de uitstoot van koolstof te verminderen. Bronkhorst biedt op maat gemaakte oplossingen voor optimale branderregeling, bijvoorbeeld in verdeelsystemen met verhoudingsregeling van brandstof en zuurstof.

Brandstofcellen worden gebruikt in zowel automobiel- als stationaire toepassingen. Ondanks hun groeiende commerciële beschikbaarheid is voortdurend onderzoek essentieel om aspecten zoals efficiëntie, kosten, lekpreventie en diffusiereductie te verbeteren. Bronkhorst-instrumenten dragen bij aan onderzoeksopstellingen en testbanken voor brandstofcelstapels en -motoren.

Hoe kunt u profiteren van flow meters in waterstof in deze applicaties?

 


Hoe kunnen we helpen?

  • Voor waterstof productie- en gebruikstoepassingen hebben we onze productlijn voor hoog debiet, de IN-FLOW high-flow serie en EX-FLOW serie beschikbaar. Deze productlijnen blinken uit in situaties waarin hoge drukken, minimale drukval en uitzonderlijke nauwkeurigheid vereist zijn.
  • Voor toepassingen in waterstof opslag en distributie is onze veelzijdige FLEXI-FLOW flow meter perfect geschikt, omdat het de flow, inlaat-/uitlaatdruk en temperatuur meet. Met zijn multi-fluid, multi-range capaciteit en smartphone connectiviteit, vergemakkelijkt het snelle aanpassingen van procesparameters, wat de tijd en kosten optimaliseert.
  • Bovendien omvat ons aanbod de mogelijkheid van actuele kalibratie met waterstofgas tot 200 m³n/h (wat overeenkomt met 18 kg/h), waardoor optimale nauwkeurigheid wordt gegarandeerd.

Hydrogen brochure Vraag advies