Bronkhorst

De meest populaire blogs over flowregeling

3 Januari, 2022 Marlies Slütter
Top 5 blogs 2022

Hallo 2023! We zijn weer een jaar verder. Een mooi moment om terug te kijken naar het voorgaande jaar. Als marktonderzoeker analyseer ik trends binnen de markt om ons heen. Op basis van deze trends ontwikkelen we nieuwe instrumenten. Zo kunnen we nu en in de toekomst voldoen aan de vraag van onze klanten. 

In deze blog deel ik enkele populaire verhalen die gerelateerd zijn aan trends binnen de (low flow) flowmeter markt. 

1. Ontwikkeling en testen van brandstofcellen door massflowregeling
2. Biotechnologie en bioreactoren: een zeer diverse technologie
3. Hoe Mass Flow Controllers ons gas laten ruiken
4. Massaspectrometrie en massflowregeling
5. Vloeistof flowmeters voor de productie van mRNA-vaccins
 

Top 5 blogs over trends in flowmeters

1. Ontwikkelen en testen van brandstofcellen

Brandstofcellen spelen een belangrijke rol in onze energietransitie. Zij worden gebruikt om waterstof uit hernieuwbare energiebronnen weer om te zetten in elektriciteit. Massflowcontrollers zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling en het testen van brandstofcellen, aangezien brandstofcellen tijdens het testen sterk afhankelijk zijn van vloeistofparameters. In deze blog legt Jos Abbing uit hoe massflowregeling bijdraagt aan de ontwikkeling en het testen van brandstofcellen. Daarbij richt hij zich op thermische bypass-technologie. 

testen van brandstofcellen

2. Biotechnologie en bioreactoren en hun vele toepassingen

Er is een grote overgang gaande van dierlijke naar plantaardige eiwitten. Er wordt veel onderzoek gedaan naar het verminderen van afval en het gebruik van duurzamere systemen van eiwitten.  Fermentatie of biotechnologie kan daarin een belangrijke rol spelen. In deze blog leggen onze bioreactorspecialisten, Gunther Kolder en Dion Oudejans, de opkomst van deze fascinerende technologie uit en delen zij hun kennis over de rol van flow controllers in het beluchtingsproces binnen de bioreactor. Lees hun blog over de rol van flowmeters in bioreactorprocessen.

 

Biotechnologie

3. Hoe massflowcontrollers ons gas een geurtje geven

De energieprijzen stijgen wereldwijd. De behoefte aan het gebruik van duurzame, groene energie neemt toe. Bio-energie is een voorbeeld van een duurzamere energiebron. Het wordt geproduceerd door de afbraak van organisch materiaal zoals voedselresten en dierlijk afval. Net als aardgas moet biogas (biomethaan) worden geodoriseerd om een karakteristieke alarmerende 'gas'-geur te bezitten. In deze blog legt Sandra Wassink uit hoe dit proces in zijn werk gaat.

Geur aan gas geven

4. Massa Spectometrie en Mass Flow Regeling

De markt voor massaspectrometrie is groot en breidt zich uit. Massaspectrometers worden gebruikt voor analytisch onderzoek in het algemeen en worden steeds belangrijker in voedingsonderzoek. Bijvoorbeeld bij onderzoek naar veroudering van whisky en fingerprinting van rode wijn om de herkomst van de druiven te bepalen. Een andere opkomende markt is biofarmaceutisch onderzoek waarbij Mass Spectrometers worden gebruikt om eiwitten te bestuderen en hoe deze eiwitten in levende organismen worden verteerd. 
In deze blog legt Rob ten Haaft uit wat een Mass Spectrometer is en wat de rol is van massflowcontrollers in deze toepassing. 

massa spectometrie en mass flow regeling

5. Vloeistof flowmeters voor de productie van mRNA-vaccins

Eind 2020 zijn de eerste COVID-19 vaccins ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Knauer Wissenschaftliche Geräte GmbH produceert mengsystemen voor mRNA-vaccinonderzoek, proefinstallaties en productie. Zij integreren onze vloeistof flowmeters in hun mengsystemen met schoepen. Zo kunnen zij de ingrediënten van het vaccin nauwkeurig en reproduceerbaar meten onder farmaceutische omstandigheden.
In dit applicatieverhaal leest u meer over het proces en de door ons geboden oplossing. 

Vloeistof flowmeters voor mRNA-productie

E-book: Flow Meters

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen, spelen flowmeters een belangrijke rol in verschillende toepassingen. Wilt u leren wat een flowmeter is, hoe deze werkt en hoe u de juiste flowmeter voor uw toepassing kunt selecteren? In ons e-book vindt u informatie over al deze onderwerpen! Download het e-book nu! 

Download e-book

"Namens het hele Bronkhorst team wensen we jullie een gezond, gelukkig en innovatief 2023!"

Laat ons weten, welk onderwerp in 2023 in een blog aan bod zou moeten komen! 

Laat het ons weten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief